Не убивайте комара – в него тече ваша кръв! Понякога сами

...
Не убивайте комара – в него тече ваша кръв! Понякога сами
Коментари Харесай

4 вида храни и напитки привличат комарите

Не убивайте комара – в него тече ваша кръв! Понякога сами вършим по този начин, че да притеглим кръвопийците… Природата е надарила това дразнещо насекомо с чудесно подушване – то притежава 70 рецептора, с които разграничава миризмите и обектите, които го интересуват, от няколко десетки метра..

Интересното е, че хапят единствено женските комари, до момента в който мъжките са безразлични към кръвта - те се хранят с нектар и сок от растения. Има интервали, когато тези инсекти са вегетарианци, по този начин да се каже, само че това са моментите, в които те нямат яйца. В края на краищата, женският комар се нуждае от кръв, с цел да отгледа поколение – нужни са му някои протеини и ензими, които си набира точно посредством човеката кръв. 
Но неведнъж и хората сме си отговорни, тъй като сме станали много апетитни за комарите – яли сме храна, която е привлекателна за тях. Кои храни и питиета ги притеглят като магнит?

Бира

Любителите на пикници би трябвало да са деликатни – насекомите няма да се полакомят за човешка кръв, в случай че индивидът пие плодов сок. Етанолът (етилов алкохол), изпускан от човешкия организъм в ултрамалки количества дружно с потта, може да послужи като сигнал за насекомото, че храната е сервирана. Има няколко проучвания на тази тематика, измежду които опит, оповестен в списанието на Американската асоциация за битка с комарите. Той потвърждава, че вероятността да бъдете ухапани се усилва фрапантно, в случай че консумирате алкохол. А тези, които изпият халба бира – още по-често.

Сушени и осолени риби, пушени меса

Комарите просто жадуват да намерят " закуска " с тежка физическа миризма -колкото повече мирише на пот, толкоз по-привлекателен е индивидът за кръвопийците. А прекомерно солените и висококалорични храни трансформират водно-солевия баланс в организма и усилват изпотяването.

При интензивно спортуване или различен тип физически натоварвания човешкото тяло също излъчва пот, който е прелъстителен за комарите. Затова, преди да излезете навън, вземете душ – тези инсекти не се интересуват доста от чистото тяло, а и близките хора ще ви бъдат признателни.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР